Начало Начало
Каталог на бранша Каталог на бранша
За Хлебарство.Bg За Хлебарство.Bg
Защо да участвам? Защо да участвам?
Абонамент Абонамент
Реклама Реклама

Aбонирайте се за актуалните новини през седмицата, чрез имейл бюлетина "Новините в бранша"

  Вашият имейл:

    Бюлетина ще го получавате всяка седмица на посочения имейл!

id = "FBMainForm_567972" action="/jurnal.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
<< Назад към Списък на Публикации


Отворено писмо до ФХСБ
от hlebarstvo.bg on 

Отворено писмо до г-жа Мариана Кукушева, председател на УС на ФХСБ, и членовете на ФХСБ.

Уважаеми дами и господа,
за съжаление се налага да ви запознаем с проблемите, които г-жа Мариана Кукушева успя да генерира, в качеството си на председател на УС на ФХСБ, които пряко засягат както вас, така и нас, като под изпълнители на договор между двете страни.

Предистория
На 08.07.2009 бе сключен договор за изработка на уеб сайт /www.hliabplus.com/, между Федерация на хлебопроизводители и сладкарите в България /ФХСБ/ представлявано от Мариана Кукушева в качеството си на председател на УС на ФХСБ от една страна и Уебтрик ЕООД от друга

    Поради системно неспазване на чл.12 и чл.13.2., от договора и на основание чл.15 от същия, Уебтрик ЕООД потърси правата си по съдебен ред. В следствие на което, беше произведена осъдителна присъда, която задължава ФХСБ да заплати всички дължими суми, лихвите към тях и разноските по делото. С днешна дата, банковите сметки на ФХСБ са запорирани, а парите прехвърлени на сметката на съдия-изпълнител. В процеса на събиране на дължимите суми, се разбра, че ФХСБ дължи около 50 000 лв задължения към държавата + неизплатена глоба към КЗК. След като съдия-изпълнителя изпрати уведомление, за описване и разпродажба на движимото и недвижимото имущество на ФХСБ, управителния и оперативния състав изчезнаха от офиса си на ул. Гусла 3, заедно с движимото си имущество.

Това отвори въпроси, на които ние решихме да потърсим отговор публично от Мариана Кукушева председател на УС на ФХСБ:
- какво бъдеще смятате че има ФХСБ?
- каква е точно целта на ФХСБ?
- как възнамерявате да се справите с кредиторите си?
- защо подписвате договори, които не изплащате?
- защо все още съществува ФХСБ и чии интереси обслужва?

Считаме че:
ФХСБ представлява хлебопроизводствения бранш и оказва влияние върху икономиката на страната, бита на хората и пряко влияе върху бизнеса на членовете си.

Вярваме, че чрез обществен дебат и по-голяма прозрачност, този порочен кръг може да бъде прекъснат. Хората, които са допуснали такъв развой, трябва да носят солидарно отговорността си, защото не е правилно другите да плащат за техните грешки.

Уверяваме ви, че като млади хора, които живеят и работят в България, няма да спрем до тук, а ще търсим правата си и отговорността от хората, които допускат, така да се работи. В тази връзка, сме подготвили множество действия, които ще дадат публичност в организацията и управлението ФХСБ, за което ще ви държим в течение.

Очакваме вашата подкрепа и активност!

Permalink
Коментар  
Коментари

Няма коментари.
 
RSS новини